Vyber si tu pravú zimnú kabelku

 Zimná sezóna je plnom prúde a s ňou veľa módnych trendov. Pokiaľ si kabelkomaniačka, pravdepodobne sa s novými módnymi kolekciami objavia otázky, či máš pre túto sezónu tú správnu kabelku. Môžeš by pokojná, nič vyložene ako zimná kabelka neexistuje, bez obáv tak môžeš striedať kabelky po celý rok. Ale isté maličké pravidlá treba dodržať, pokiaľ chceš dať svojmu okoliu najavo, že nie si v móde nováčikom.

Pravidlom je, že kabelka by mala s obuvou aspoň štýlovo ladiť. Športová kabelka k športovej obuvi, elegantná kabelka k elegantnému outfitu atd..

evs

 

Čo sa týka farieb sú v trende praktické kabelky v neutrálnom odtieni hnedej, šedej alebo čiernej. Pokiaľ svoje milované letné kabelky chceš prevetrať i v zime, tak si daj pozor na kombinovanie, pretože tašky s letnými vzormi ako sú modré pruhy, nie je popravde vhodné kombinovať napr. s teplými kozačkami.

Použité materiály

Zima rovnako ako leto má svoje špecifické materiály. Pre leto sú typické materiály evokujúce letné radovánky, ako sú povrazy, laná, ratan, plátno či iné prírodné materiály.  V zimnom období sa nahradzujú za silnejšie a pevnejšie materiály.  „Cool“ sú umelé alebo pravé kožušinky. V tomto období by sme mali siahnuť po koži či už pravej alebo umelej, pretože je viac odolná na chlad, dážď a sneh. Opatrná buďte so semišom , ten síce v chladnom počasí vyzerá skvele, ale je veľmi náchylný na poškodenie vodou.  

38

Kabelkové variácie

Aké kabelky teda mať vo svojom šatníku a ako ich nosiť? Väčšina žien si vystačí len jedným kúskom z kvalitného materiálu, ktoré sa dajú prípadne obohatiť o lacnejšie trendové modely. Všeobecne platí: čím viac materiálu na topánkach, tým viac materiálu na kabelke. V praxi to znamená, že k lodičkám zvolíte menšiu kabelku cez rameno alebo nejakú clutch či listovú kabelku. Pre plné kotníkové topánky alebo čižmičky zvolíme kabelku väčšiu. Ako je hobo bag, shopper bag či „doktorská brašna“.

zim