Color blocking módna farebná blokáda

Módny trend colorblockingu nám môže byť známy alebo naopak úplnou novinkou.

Ako správne ženy milujeme módu, nakupovanie, vyberanie tých správnych doplnkov a pri tom máme nesmierny dobrý pocit z nových vecí, ktoré nám pribudnú do šatníka. Kombinujeme rôzne farby, materiály aby náš outfit bol čo najlepší. Tentokrát v našom článku poodhalíme tajomstvo Color Blocking.

Je známe, že trendy z predošlých rokov sa opakujú a výnimkou nie je ani color blocking. Tento trend preslávila známa anglická modelka Twiggi zo 60tich rokov, so šatami Modrian dress  z dielne Yves Saint Laurent.

twiggy_zps800a719cYvesSaintLaurent_zps94cda197

Color Blocking je metóda, ktorá spočíva vo využívaní veľkých farebných plôch rovnakej intenzity. Všetky farebné škály sú intenzívne, pričom žiadna by nemala dominovať. Najvhodnejšie kandidátky sú predovšetkým odtiene základných farieb- modrá, zelená, červená, žltá.

Jeden z najlepších benefitov tohto trendu sú jeho skoro neexistujúce striktné pravidlá, ale povieme si tie najzákladnejšie:

1 pravidlo: vyberajte si 3 farby. Aj keď viacerými nič nepokazíte, v colorblocking je 3 naozaj magické číslo ktoré vám dopomôže k tomu pravému vzhľadu bez toho aby ste pripomínali kanárika.

2 pravidlo: snažte sa vyhýbať vzorom. Aj keď sú vzory takisto veľmi chic, ak sa rozhodnete obliecť sa na štýl colorblocking, ostaňte čisto pri farbách ktoré by taktiež mali byť čo najvýraznejšie.

3 pravidlo:  nezabúdajte na farby ktoré vám pristanú.

 

Spájanie rôznych kontrastných farebných blokov na oblečení je hitom už niekoľko rokov. Čo tak to skúsiť i na kabelke?

tw

Color-blockingová kabelka bude svojou netradičnosťou a zaujímavým dizajnom pútať pozornosť všade, kde sa objavíte. Colorblockingové kabelky by mali byť pútavé, no nemali by za žiadnu cenu výsledný dojem rozbiť tak, že spôsobia chaos. Farba doplnkov by teda mala byť vždy kontrastná k tomu, čo máte oblečené. Zároveň by ste nemali pôsobiť ako z kolotoča, ale naopak, musíte si vedieť zachovať eleganciu aj vo farebnom prevedení.


Kombinácia klasickej čierno-bielej, ktorá nás snáď nikdy neprestane baviť. Svoju čierno-bielu kabelku, do ktorej sa zmestí práve to najpotrebnejšie (mobil, peňaženka, kľúče, rúž, okuliare…), môžeš nosiť  k elegantným šatám, ale i nohavicovej sukni a tričku. Čierno-bielu kombináciu môžeš rozbiť farebnými topánkami či výrazným rúžom.

r